fresh from azua's brain
selamat datang uolls.You want to Follow or go back Home.
final's comin' --'
Sunday, 4 March 2012 @ 06:54 | 0 Comment [s]




بسم الله الرحمن الرحيم



assalamualaikum..
long tyme no see erkk..haha
alhamdulillah weekend yang bahgia neyh dapat sye meluangkan masa dengan family yang tercinta..
berjalan-jalan di Jonker Walk yang sesak,bersesak-sesak menemani mak ayah di Madam King yang sememangnye crowded tuh! !,mencuci-cuci mata melihat lampu di sepanjang Sungai Melaka,awesomee..errr banyak lagi la..

seronok rasanya bila dapat besama-sama..ecehhh
da lama tak balek la katekan..around sebulan jugak rasanye..haha baru sebulan pon..
but itu dah cukup buat diri kerdil ini mengenal erti apa itu rindu..

and now i arrived at tg.malim suda..untuk meneruskan sisa-sisa sem1 di upsi nie..
sekejap je da nak abes sem...yahooo,,yabedabeduuu!!
haha girang tak girang lah kan..
but before that kene lah ngadap buku-buku yang tebal nak rak tuh for final fighting ..
hambekk kau..#tenganga jap

anyway,,pray the best for me yeah plizz..
dapatla pointer 3 above ke..3.5 above ke..otak ni senang tangkap ke..hati nie kasik terang ke..err macam2 pulak da hahaha
#pointer nak lebeh bukunye ke mana..gheee~
ahhhh tak qesah la..tolong doakan saya eyh..hehehe..


untuk my en.engineer,,study sunggh-sunggh jugak tawu




 
ok time's up..mau STUDY ! ! STUDY ! ! hehe
daaa~

assalamualaikum yerp..







take it easy
Saturday, 25 February 2012 @ 04:28 | 0 Comment [s]

بسم الله الرحمن الرحيم



 
assalamualaikum ! ! # tak jawab dose,kalau jawab cinte
hahaha mandai je..

erm weekend suda kan?,,actually hujung2 minggu mcmni la baru nak ambil kesempatan nak bermanje dan bemesre besama katil hijau ku yang tercinta but banyak  pulak hal yang mengekang-menghalang-membatalkan hasrat murni tersebut,maka  harapanku hnya tinggal harapan...sobsobsob

i've so many asssigment to be solved n must submit minggu depan pulak tuh,,
bio + chem + math + prs   aiyooo ! !
seyesly serabotrobot kepala nie..
berangan nak balek melaka minggu nie tak jadik,
nak sopink2 cancelled,
kemas-mengemas bilik yang meletop nie batal
huhh macam2


but mengeluh pon tak guna right??tambah saru je..

and i think better ikot je apa yg my bestie cakap=najwa latip..

''setiap yang berlaku ada kebaikan nya,
                    harus pejam mata dan cuba apa saja...''

najwa latip??kawan i??err itu dusta belaka   

okeyh nak cakap banyak pon tak gune,,keje menggunung tunggu tu..
as a cnclusion tht i got from this accident..is just follow da flow as long hal tue tidak mendatangkan sebarang kemudaratan and untuk kebaikkan bersame ..haha ye tidak je =P

( be patient ye azua ! ! )














Everything is Hard before it becomes Easy
Wednesday, 22 February 2012 @ 06:01 | 0 Comment [s]

بسم الله الرحمن الرحيم


assalamualaikum deariesss..
hehehe
totally today

kelas habes dalam jam 7malam tadi,dan usai je kelas tadi perot muncit nie bebunyik plak mintak diisi..hahaha =D,so pekene la roti BOM satu..plus susu lebeh kat kedai teko emas
(location=depan pintu timur UPSI )..slrpp sedap yang amat menyenakkan..

then kami (sya plus rakan-rakan) dengan semangatnya makan lajulaju sebab ...
sebab KAMI KELAPARAN ,
lepas makan lajulaju,kitaorang pon bejalan dengan lajulaju jugak nak kejar bas takot terlepas maghrib but unfortunately bas buruk  tuh full lah --' dan  meninggalkan kami dengan innocent nye
 

#haiiiiiiikkk kami pon bengang..
 

tapi tak mengapa..--yang patah tumbuh yang hilang berganti,
tak lama lepas tuh ada bas lagi..haha bas baru kod..hahaha..
#naek dengan penuh keselesaan *CHING ! !

dalam keseronokkan begelak ketawa besama rakan terchinta,datang sorang minah salleh sedang terkapai-kapai mencari tempat duduk..

dan kami dengan rasa ramahnya memanggil..

''you can seat here-seat here''..''have a seat''hahaha memang nak tegelak tahap gaban..

lepas tue mula la nak berborak..sorang tanya ''what's your name?''..dye pon balas JENNIFER..
sedap nama dye..then sorang2 gitau nama kat dye..seriously si JENN nie sporting abes

dan saat itu lah start semua ayat broken kelua..
''dont be shy-shy mieow lah''
''what u feel here,happy?''..translte-->apa perasaan duduk kat sini,seronok?..haha
''why your leg was luka?''..
''why u smile-smile??''..hahaha
banyak lagi yang kita-orang tanye sumpah memang dalam bas tue kita-orang je yang bising..

dan time da nak turun kat kolej..saya pon cakap lah kat si jenn nie..
''actually we want talk more with u but our english is very poor so i hope u happy lah with us eyh..''
hahaha #sangat broken right?!

si jenn nie pon balas ''it's ok..u do it very well..i'm glad to see u''..
#terharu sungguh biler dye cakap ''u do it very well''..

dan time tue baru saye terpikir,memang nak speaking omputih nie agak cmplicated but everything is hard before it becomes easy right ?!! so lets improve ourself!! jangan malu-malu

rasa untung jugak ditinggalkan bas hari nie
*think positive..#wink


p/s :: jom tengok MAS vs JEPUN
buad yang terbaek HARIMAU MALAYA.. i heart you
















Dia Dian Pelangi
Monday, 20 February 2012 @ 06:10 | 0 Comment [s]


بسم الله الرحمن الرحيم

allu..allu..
assalamualaikum dan salam sejahtera deariessss..hehe
hari nie mood semakin tidak menentu,pabila ombak 'week test' begitu menjadi-jadi
--'.arghhh

test for this week je ada 3 yang menggerunkan..
math+biology+chemistry..err FINE !!  #hatiku  ini terasa sungguh gundah gulana..apakah ini hanya mainan rasa untuk seketika?..haha
,,pray the best for me please ..

tonight i just wanna to share with gegirl kat lua tuh..
sesuatu yang ohsem,which i said ''oh my good,i loikeeee it ! ! !''
#dengan gaya retis kuasa ganda infiniti
hahhaha XD

let see this picture first...




ok..what do you think ?? gojes yang amat sangat right?...
haha i don't care if u olls said
''heyy u !! pe slow sangat u nie,pakai gear brpe ? !..we all dah tahu lah pesen-pesen camnie,,yang lagi hot takde ke ? ! ! '' errrrr.. saya terime seadanya,dengan hati terbuka =)

and actually i just found this blogger melalui  nurulcakapcakap.blogspot ..
kalau tak,sye pon tak tahu siapa sebenarnye si chantek manes atas neyh..

lets scroll to see more ohsemm picture








semart ^^.




semua pictures kat atas nie telah diambil di sini

dian pelangi *klik-klik-klik*

she's so beautiful..- fashion designer..# no wonder la kan..
sye like her style so much..unique,interesting and more haha
"boleh try la lepas nie ! !.."

so for gegirl yang nak buadterapi mata ke,nak try sumthing new dalam fesyen2 korang just do it ok.. as long bende tue tak mendatangkan sesuatu yang tak baek and u olls pon selesa dengan apa yang korang pakai, just go on..*wink


p/s :: jom klik sini the merchant daughter untuk lebih keterujaan yang mengasyikkan..haha

okeyh..time's up
study ! !
study ! !

nyte u olls
selamat-malam








my one happy family
Friday, 17 February 2012 @ 03:26 | 0 Comment [s]

this's all about

hari yang indah :: jumaat-ahad
tarikh yang bermakna :: 3hb - 5hb Feb 2012
tempat yang bersejarah :: Rumah Ehsan Kuala Kubu Bharu ^^.




















selamat tinggal Rumah Ehsan

seyesly,,i miss this moment so damn

thanx because sudi be my part of life here u olls..haha # ayat nak syahdu..

by the way..korang memang classmate+soulmate+friendsmate yang terbaek kat UPSI nie    honestly hehehe..

ermm...
buad yang terbaek untuk final nanti okeyh..=)







selamat datang






fall in love with
dian pelangi

owner request




بسم الله الرحمن الرحيم
assalamualaikum uolls

.Welcome to my blog. Be budak baik kat sini okeyh and leave your komen+jejak on my kotakborak kat bawah nie ye.
ikhlas dari sye,syafidatul azua suhaimi

story mybio advice terbaek


i heart them





klik-klik-klik




tinggal jejak here ! !




hikayat anakpakcik suhaimi





just for you




she's awesomee




awak tolong-saya suka




dicetus oleh


Template by : nur | izzati
Background : faqihah